КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 13:51

    Головна » 2015 » Лютий » 4 » Постанова ХІХ звітно-виборної конференції
    17:14
    Постанова ХІХ звітно-виборної конференції

    29.01.2015 у м.Києві відбулась ХІХ звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

     

    Постанова

    ХIX  звітно-виборної конференції Київської обласної

    організації Профспілки працівників освіти і науки України

     

    Заслухавши та обговоривши звітради  Київської обласної організації Профспілки  про  роботу за період з лютого  2010 року   по лютий  2015  року  звітно-виборна конференція відмічає, що рада Профспілки, її президія в звітному періоді проводили цілеспрямовану роботу  з реалізації статутних вимог, виконання “Програми дій Профспілки працівників освіти і науки України на 2010-2015 роки”,  рішень VII з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України, постанов ЦК Профспілки, Київської обласної організаціїПрофспілки, заходів  з реалізації критичних зауважень та пропозицій, висловлених членами Профспілки в ході звітів і виборів.

    Основними напрямками діяльності обласної організації Профспілки були: захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників галузі, здійснення контролю за дотриманнямзаконодавства про працю, надання безоплатної юридичної допомоги,удосконалення внутріспілкової та інформаційної роботи.

    Конференція відзначає, що звітний період був характернийяк час змін у профспілковому русі, у соціально-економічному розвитку держави, прискорення темпів реформування й розвитку системи освіти. Ці процеси супроводжувалися переглядом існуючих поглядів на освітню структуру  галузі та її фінансування і вимагали від  обласної організації  Профспілки посилення роботи з активного відстоювання інтересів членів Профспілки.

    Послідовне проведення обласною організацією Профспілки політики соціального партнерства з органами управління освітою в цілому сприяло забезпеченню ефективного розвитку системи освіти, соціального статусу всіх категорій працівників і в цілому пріоритету галузі.

    Бюджети останніх років дозволяли забезпечити стабільне функціонування установ та закладів  освіти. В основному здійснювалося фінансування соціально захищених статей.

    Приділялася увага  діяльності по захисту трудових, професійних прав працівників. При вирішенні цих завдань рада обласної організації  Профспілки надавала практичну й методичну допомогу районним, міським, первинним профспілковим  організаціям з цих питань.

    Організаційні ланки проводили роботу з питань здійснення громадського контролю за дотриманням  в закладах освіти законодавства з охорони праці, створенню здорових і безпечних умов праці, попередженню виробничого травматизму,  навчанню профспілкового активу, громадських інспекторів з охорони праці та їх керівників .

    У звітному періоді обласна організація брала участь у Всеукраїнських галузевих  оглядах-конкурсах на кращу організацію роботи з охорони праці в навчальних закладах.

    Проводилося навчання профспілкових кадрів і активу з питань трудового законодавства, основ організаційно-масової роботи, розвитку соціального партнерства, колективно-договірного регулювання трудових відносин, посилення мотивації профспілкового членства.

    Приділялася належна увага  реалізації галузевої та територіальної Угод.Колективні договори укладено у 100% організацій, які стоять на профобліку.

    Розвиток соціального партнерства знайшов своє відображення через укладення колективних договорів у навчальних закладах, інших установах  освіти,  де були закріплені  додаткові  соціальних гарантії членів Профспілки,  забезпечувалася виплата заробітної плати, як правило, у визначені колдоговорами терміни.

    Обласною організацією здійснювався постійний моніторинг за своєчасністю виплат заробітної плати, відпускних, допомоги на оздоровлення, винагороди за престижність та сумлінну працю.

    Одним із пріоритетних напрямків у діяльності обласної  організації Профспілки була 

    інформаційна робота. Випуск для профспілкових організацій інформаційних бюлетенів і листівок, інформаційно-методичних матеріалів, організація передплати  на профспілкові видання, дозволяли вчасно доводити до членів Профспілки інформацію про діяльність виборних органів усіх рівнів щодо захисту їх прав.Також  проводилась  цілеспрямована робота всіх організаційних ланок щодо впровадження новітніх інформаційних технологій шляхом створення адрес електронної пошти, відкриття сайтів в мережі Інтернет, що значно підвищує ефективність діяльності та оперативність донесення інформації до спілчан.

    Разом з тим  виборним профспілковим органам спільно з органами управління освітою не  вдалось вирішити питання  достойної оплати праці освітян,  кардинально розв'язати проблему підвищення реального рівня життя членів Профспілки. Низька оплата праці не сприяє підвищенню авторитету вчителів, викладачів, формує негативне відношення молоді до навчання. Вона не відповідає суспільному значенню праці педагогів, а також не узгоджується з нормами чинного законодавства, у зв’язку з чим падає престиж педагогічної праці.

     

    ХIX звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки  П О С Т А Н О В Л Я Є:

    1. Визнати роботу ради Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за період з лютого 2010 року по лютий 2015 року задовільною.

    2.  Звіт ревізійної комісії обласної організації Профспілкизатвердити.

    3. Відзначити,  що  дії обласної організації Профспілки мали позитивний вплив на забезпечення достатнього рівня соціальної захищеності працівників освіти  та студентів, сприяли мобілізації  зусиль  профспілкових організацій на виконання Статутних завдань,  підвищення  статусу педагогічної професії.

    4. Основними завданнями організаційних ланокєпідвищення рівня життя та соціальної захищеності членів Профспілки на основі здатності профспілкових організацій усіх рівнів адекватно й швидко реагувати на соціально-економічні й структурні зміни в соціальній сфері та вміння забезпечувати ефективні результати своєї  діяльності.

     

     

    5.Пріоритетними напрямками діяльностіобласної організаціїПрофспілки вважати:

    5.1.В сфері пільг і соціальних гарантій домагатися:

    5.1.1 реалізації норм чинного законодавства та угод щодо забезпечення своєчасної оплати праці, ,  недопущення заборгованості з виплати заробітної плати виплати та коштів за відрядження працівникам галузі, усунення причин такого стану справ;

    5.1.2 збереження у наступному звітному періоді усіх видів діючих  доплат, запровадження додаткових (місцевих) заходів стимулювання праці педагогічних працівників;

    5.1.3 забезпечення оплати за проходження медичних оглядів та проведення санітарно- гігієнічного навчання за рахунок видатків бюджету;

    5.1.4 недопущення необґрунтованого скорочення  педагогічних і інших працівників галузі  при  здійсненні заходів щодо реструктуризації та оптимізації мережі закладів освіти.

             5.2.В сфері вдосконалення  внутріспілкової, мотиваційної роботи:

    5.2.1. зміцнення  рівня виконавської дисципліни, підвищення відповідальності профспілкових органів за виконання власних рішень та    рішень вищих профспілкових органів;

    5.2.2.чітке дотриманняєдиної фінансової політики, фінансової дисципліни, звітності перед вищими профспілковими органами;

    5.2.3. подальше організаційно-фінансове зміцнення організаційних ланок для розвитку та використання у своїй діяльності сучасних інформаційних технологій, здійснення навчання профспілкового активу;

    5.2.4. вдосконалення роботи із профспілковими кадрами й профспілковим активом, створення й зміцнення кадрового резерву. Формування в  організаційних ланках реального резерву кадрів;

    5.2.5.активізацію роботи з вивчення й узагальнення передового досвіду роботи з питань мотивації профспілкового членства, організаційного зміцнення профспілкових організацій;

             5.2.6. посилення роботи  з організації спортивно-оздоровчих, культурно-масових заходів.

    5.3.В сфері охорони праці:

    5.3.1. здійснення комплексу заходів щодо підвищення ефективності громадського контролю за виконанням умов колективних договорів та Угод з поліпшення умов праці,проведенні атестації робочих місць, попередження виробничого травматизму;

    5.3.2. реалізацію виборними профорганами законодавчо визначених захисних функцій з охороні праці на всіх рівнях профспілкової структури;

    5.4.В сфері професійних інтересів:

    5.4.1. проведення спільно з органами  управління освітою конкурсів професійної майстерності педагогів;

    5.4.2.сприяння підвищенню професійної майстерності молодих педагогів, прискоренню їх психолого-педагогічної адаптації в установах освіти, збереженню традицій наставництва;

    5.4.3. дотримання правових норм при проведенні атестації педагогічних працівників, підвищення їх професійної майстерності.

    5.5.В сфері соціального партнерства:

    5.5.1.  розвиток  засад соціального діалогу, розширення форм і методів переговорного процесу;

    5.5.2. виконання прийнятих сторонами зобов'язань на всіх рівнях соціального партнерства, фінансової забезпеченості змісту угод і колективних договорів;

    5.6.В сфері захисту трудових прав:

    5.6.1. поширення практики застосування досудових форм захисту трудових прав працівників,  дієвої співпраці з державними органами нагляду й контролю за  дотриманням трудового законодавства;

    5.6.2. забезпечення інформаційно-методичної роботи, спрямованої на підвищення рівня правової культури членів Профспілки, надання їм  безкоштовної  юридичної допомоги ;

    5.6.3. забезпечення в організаційних ланках ефективної  діяльності громадських правових інспекторів;

    5.6.4. роботу із зверненнями членів Профспілки, відновлення їх порушених трудових прав,  соціально-економічних інтересів.

    5.7. В сфері інформаційного забезпечення профспілкової діяльності:

    5.7.1.   удосконалення структури  і змісту сайтів організаційних ланок Профспілки  з метою формування єдиного інформаційного простору;

    5.7.2.  забезпечення організаційних ланок Профспілки сучасними засобами комунікацій;

    5.7.3.формування методичного забезпечення інформаційної діяльності.

    5.8.В сфері фінансової діяльності:

    5.8.1. забезпечення чіткого виконання рішень щодо  вчасного і в повному обсязі  відрахування членських профспілкових внесків у затверджених розмірах та витрат коштів відповідно до  затверджених кошторисів;

    5.8.2. активізацію роботи ревізійних комісій всіх рівнів по контролю за використання коштів профспілкового бюджету.

    6. Раді обласної організації Профспілки:

    6.1. забезпечити систематичний громадський  контроль за  неухильним виконанням чинних нормативно-правових актів, якими регулюються трудові і  соціально-економічні права та інтереси працівників  установ і закладів освіти області та  студентів;

    6.2. посилити персональну відповідальність керівників виборних органів  за виконанням прийнятих рішень,  дотриманням  статутної та фінансової дисципліни;

    6.3. підвищити рівень  дієвої  участі представників виборних профспілкових органів  у  роботі  колегій відповідних управлінь та відділів освіти,  атестаційних і тарифікаційних комісій;

    6.4. сприяти розвитку молодіжного профспілкового руху. Надавати постійну допомогу  студентському профспілковому активу у здійсненні  статутної діяльності,  його участі при прийнятті управлінських рішень та кошторисів ВНЗ, організації оздоровлення та відпочинку молоді.  Працювати над охопленням   членством у Профспілці студентів, які навчаються за контрактом;

    6.7. активізувати діяльність щодо розширення представництва працівників освіти в органах місцевого самоврядування  для вирішення належного фінансування та інших питань освітянської галузі.

    7. Радам районних, міських організацій, профкомам вищих навчальних закладів:

    7.1.  активізувати  співпрацю з органами державної влади та місцевого самоврядуванняна засадах соціального партнерства відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні»;

    7.2. використовувати всі можливості  переговорних процесів, у рамках розвитку соціального партнерства з метою  ефективного захисту  соціально - трудових прав працівників галузі;

    7.3.  системно інформувати членів Профспілки через власні Інтернет-ресурси про роботу профспілкових організацій,  про ініціативи ЦК Профспілки , обласної організації з питань соціального захисту;

    7.4 .підтримуватисолідарність профспілкових дій, участь спілчан в колективних протестних акціях ,  які  спрямовані   на   відстоювання  законних прав та інтересів освітян;

    7.5 відстежувати та запобігати деструктивним процесам в окремих профспілкових організаціях , вживати додаткових заходів  щодо їх недопущення та усунення.

                  8. Конференція :

    8.1.  схвалює послідовну позицію й дії ЦК галузевої Профспілки по відстоюванню соціально-економічних, трудових і професійних прав таі інтересів членів Профспілки. Доручає делегатам VIII з'їзду Профспілки працівників освіти і науки України від імені Київської обласної організації задовільно оцінити діяльність ЦК Профспілки та його керівництва  за звітний період;

    8.2. доручає президії обласної організації Профспілки узагальнити зауваження й пропозиції делегатів конференції, розробити конкретні заходи щодо їхнього практичного здійснення та довести  рішення ХIХ звітно-виборної конференції до відома  всіх первинних профспілкових організацій, членів Профспілки;

    8.3. Контроль за виконанням даної постанови покласти на президію обласної організації Профспілки.

     

     

     

     

    Голова обласної організації

    Профспілки                                                                                     А.Д. Цикалюк

     

     

     

     

     

            

     

     

     

    Переглядів: 1056 | Додав: adminrbrov | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz